Blog - laatste nieuws

Nieuwe voorzitter Excelsior Renkum

Maandag 24 februari stond onze jaarlijkse ledenvergadering op de agenda, dit jaar een bijzondere want onze voorzitter Gijs Jansen had aangegeven na 35 jaar in het bestuur te hebben gezeten, de laatste 9 jaar als voorzitter van onze vereniging, de voorzittershamer over te willen dragen. Allereerst willen wij Gijs uiteraard bedanken voor al zijn inzet voor onze vereniging en Gijs heeft belooft zich nog steeds te blijven inzetten gelukkig.

Wij als bestuur vonden dat Gijs in het zonnetje gezet moest worden voor alle inzet die hij voor onze vereniging heeft verricht. We hebben hem daarom tijdens onze ledenvergadering voorgedragen als erelid, en daar stemde onze leden mee in. Gijs Jansen is dus vanaf heden erelid van Excelsior Renkum.

Door het aangekondigde vertrek van Gijs moesten we op zoek naar een nieuwe voorzitter en al vrij snel gaf Henk van Dorland aan deze ambitie te hebben. Henk heeft ongeveer een half jaar meegedraaid binnen ons bestuur om te “proeven” en dat is hem gelukkig goed bevallen en hij stelde zich verkiesbaar als bestuurslid en als voorzitter. De leden hebben ook hiermee ingestemd en we zijn dan ook blij Henk van Dorland te mogen voorstellen als nieuwe voorzitter van Excelsior Renkum.

Henk heeft al een aardige muziek carrière achter de rug en hij stelt zichzelf even voor:

“Toen ik 8 jaar oud was ben ik als slagwerker (snare) begonnen bij de Scouting Zetten Band in Zetten waar ik tot mijn 12e gespeeld heb. Hierna heb ik de overstap gemaakt naar Jeugd Showband Irene, om ook hier als snare speler verder te gaan.
2003 was voor mij het grote jaar dat ik de overstap maakt naar “de senioren” Showband Irene waar ik t/m 2007 zowel snare als 1 jaar tenor gespeeld heb.

Ik ben daarna al “even” lid geweest van Excelsior en heb toen Bariton en Trombone leren spelen van Ferdi van Maanen en ook een rol gehad in het bestuur als algemeen bestuurslid. Echter was ik nog niet klaar met snare spelen en ben daarom in 2009 gaan spelen bij een Indoor Percussion vereniging Percussion Unlimited, hier heb ik 4 seizoenen gespeeld en heb ook 2 jaar de rol van Penningmeester van deze vereniging op me genomen.

Uiteindelijk ben ik eind 2014 weer bij Excelsior naar binnen gestapt en heb de trombone weer gepakt en dit ging gelukkig nog erg goed. Ik heb dan ook in totaal 5 jaar trombone gespeeld bij Excelsior en per dit seizoen (2019/2020) weer de overstap gemaakt naar mijn nummer 1 instrument de snare en ben hier ontzettend enthousiast over en hoop dit nog vele jaren vol te kunnen houden.”

Naast Henk is ook Erwin Agelink toegetreden tot het bestuur waardoor wij op dit moment uit 6 bestuursleden bestaan, Henk en Erwin gefeliciteerd en welkom binnen het bestuur.