Blog - laatste nieuws

Nieuwe Tambour – Maître Excelsior Renkum

Mijn naam is Pim ten Have en mag vanaf dit seizoen met trots het korps leiden. Ik zal het stokje overnemen van de vorige maîre, Gerdo Schaap. Voordat ik deze stap maakte, heb ik een muzikale weg bewandeld.

 

Na het behalen van mijn zwemdiploma (ja, al zo ver terug…) ben ik gelijk muziek gaan maken. Bij de Renkumse Muziekvereniging ‘’Eendracht’’ ben ik opgeleid door Annejaap van Eersel tot slagwerker. In die tijd ben ik doorgegroeid tot vaste drummer van het A-orkest en heb ik mijn HaFaBra A- en B-diploma behaald voor slagwerkinstrumenten.

 

Aangezien ik meer wilde optreden, heb ik mijn muziekcarrière voortgezet bij Excelsior Renkum. Na 2 seizoenen in de snareline te hebben gespeeld, heb ik de trombone erbij gepakt. Vorige 4 seizoenen heb ik als 1e trombonist op de eerste rij van het korps mogen lopen.

 

Naast het uitoefenen van mijn muzikale hobby, studeer ik Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tevens ben ik algemeen bestuurslid van de club en ben ik actief bij diverse verenigingen als de Renkumse carnavalsvereniging en studievereniging RUIS.

 

Dit seizoen verruil ik de trombone dus voor de mace om plaats te nemen voor het korps. Samen met de muzikanten hoop ik jou te zien tijdens één van onze optredens!