Blog - laatste nieuws

Excelsior Renkum promoveert tijdens Concours Schiedam

Zaterdag 7 november 2015 heeft Excelsior Renkum deelgenomen aan de 25e editie van het Concours Schiedam. Excelsior kwam uit in de basisklasse van de showwedstrijden. Het was voor het eerst in het bestaan van de vereniging dat er werd deelgenomen aan een showwedstrijd.

Twee jaar geleden is Excelsior Renkum een nieuwe weg ingeslagen door een taptoe-show in te studeren. De vereniging heeft zowel kwalitatief, maar ook wat betreft ledenaantal een ware metamorfose ondergaan. In 2012 zijn er nieuwe uniformen aangeschaft voor in totaal 23 spelende leden. Inmiddels is dit aantal gegroeid naar een korps van 40 leden en voor aankomend jaar is er opnieuw uitbreiding op komst.

Vanaf september dit jaar is de aandacht volledig gericht geweest op de deelname aan het showconcours Schiedam. Vele uren is er door leden en instructie gerepeteerd op zowel de muziek als ook de choreografie. Delen van de show zijn aangepast, vernieuwd en verbeterd.

Uiteindelijk brak zaterdag 7 november aan en stond Excelsior Renkum met heel veel energie, maar ook met vrij veel spanning aan de startlijn. De show verliep erg goed. Alle uren van repeteren, herhalen en verbeteren kwamen samen in 11½ minuut show vol energie. Na de afmars van de show kwam de eerste ontlading bij zowel de leden als instructie. Er vloeide tranen, er werd geschreeuwd en gejuicht, kortom  alle emoties kwamen er op dat moment uit.

Na even tot rust te zijn gekomen was het tijd voor het bekendmaken van de punten. Met veel zenuwen werd het speelveld weer betreden. Wat zou de jury vinden van onze club, van onze muziek en onze show? De tambour-maîtres werd gevraagd naar voren te komen en na een aantal scores van collega showkorpsen waren wij aan de beurt. “Deelnemer 23, Excelsior Renkum………………..87,64 punten, een gouden medaille + promotie naar de middenklasse!!!”

Nadat alle scores bekend waren gemaakt, bleek dat deze score ook nog eens goed was voor de dagprijs op het onderdeel show voor het hoogste puntenaantal van alle deelnemers. We hebben het geflikt. Als relatieve nieuwkomer in de show-wereld meteen een fantastisch resultaat neergezet. Tijdens de afmars werd er al een klein feestje gevierd en werden de bekers aan het publiek en de meegereisde supporters getoond door een trotse tambour-maître.

Tijdens de nabespreking met de 7-koppige jury, heeft de muziek- en showinstructie erg veel complimenten mogen ontvangen. Ook zijn er veel tips en verbeterpunten aangedragen waar aankomende winter hard aan gewerkt zal gaan worden. Tevens hebben de juryleden tijdens de show hun bevindingen ingesproken op tape, welke momenteel geanalyseerd worden door het instructieteam om ook hiermee ons voordeel te kunnen doen.

In de bus terug naar Renkum werd een mooi feest gevierd, welke in het clubgebouw tot in de kleine uurtjes is voortgezet.

Excelsior Renkum heeft haar eerste 2 debuutjaren weten te bekronen met een fantastisch mooi resultaat en een promotie! Aankomende winter zal er hard gewerkt gaan worden om deze lijn voort te kunnen blijven zetten.