Muziek & Show – Zaterdag 8 juli 2023

Op zaterdag 8 juli organiseert Excelsior Renkum de tweede editie van ‘Muziek & Show’. Het gratis toegankelijke muziekevenement staat dit jaar in het teken van ‘Gemeente Renkum 100 jaar’. Gegarandeerd feest voor jong en oud in het centrum van Renkum! 

Vanaf 14.00 uur warmt dweilorkest ‘O’Tunes’ uit Otterlo en ‘Slagwerk Renkum’ van Renkumse Muziekvereniging Eendracht het publiek op. Vervolgens start om 15.00 uur de straatparade door de Dorpsstraat die eindigt op het Europaplein, waar om 15.50 uur de taptoe start.

Deelnemende korpsen

 • Excelsior Renkum
 • Showharmonie OBK Rhenen
 • Showkorps O&V Nuenen
 • Showband Jong Holland Zwijndrecht
 • Showband KDO Groessen

Het programma

 • 15.50 uur - Slag Excelsior

  Speciaal optreden

 • 15.55 uur - Excelsior Renkum & Slag Excelsior

  Opening Taptoe

 • 16.00 uur - Showkorps O&V Nuenen

  Show ‘Africa’

 • 16.20 uur - Excelsior Academy

  Mini show

 • 16.25 uur - Showband KDO Groessen

  Show ‘Diva’s’

 • 16.45 uur - Showband Jong Holland Zwijndrecht

  Show ‘Crime Scene Investigation’

 • 17.00 uur - Showharmonie OBK Rhenen

  Show ’Pole Position’

 • 17.20 uur - Excelsior Renkum

  Show ‘Jackpot’

 • 17.40 uur - Finale

  Blijf bij mij heer – Taptoe-signaal – Het Wilhelmus

Showharmonie OBK Rhenen

De marchingband van OBK bestaat uit zo’n 40 muzikanten die samen de liefde voor muziek delen. Het harmoniekarakter van het orkest zorgt voor warme klanken. Het feit dat we straatoptredens combineren met het houtkarakter van een harmonieorkest maakt ons uniek in Nederland. Dit veelzijdige gezelschap kun je tegen komen bij optochten, taptoes en veel andere evenementen in binnen- en buitenland. In het orkest spelen jong en oud op een vriendschappelijke manier samen. 

Showkorps O&V Nuenen

Showkorps O&V Nuenen is een energieke en actieve vereniging die voortdurend bezig is met creativiteit en vernieuwing en streeft daarbij naar verbetering van kwaliteit op show-technisch en muzikaal niveau. Deze voortdurende ontwikkeling resulteert in succesvolle en spectaculaire optredens. Het korps bestaat uit een boeiende percussiegroep en een gevarieerde blazerssectie en enthousiaste majorettes die onlangs de titel ‘World Champion 2nd division’ behaalde tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. 

Showband Jong-Holland Zwijndrecht

De stijl van Jong-Holland is voor een groot deel gebaseerd op het zogenaamde ‘Drum Corps’. Dit is een Amerikaanse stijl van show gecombineerd met muziek. Deze combinatie wordt versterkt door de colorguard, die met een mengeling van toneel en dans het geheel tot een spectaculair hoogtepunt brengt. De vereniging heeft, mede dankzij de indrukwekkende lijst van optredens, de bijnaam “Muzikale Ambassadeurs van Zwijndrecht” verworven.

Showband KDO Groessen

Showband K.D.O. (Kunst Door Oefening) is de muzikale (show) ambassadeur van De Liemers, en wordt vaak gevraagd voor optredens. Doordat K.D.O. een showband is, is de vereniging heel anders als andere verenigingen. Zo maak je bij K.D.O. niet alleen muziek maar ook show. Onze leden komen uit o.a. uit Groessen, Duiven, Zevenaar en Westervoort. Vele malen per jaar worden er optredens verzorgd in Nederland – België – Frankrijk of Duitsland. 

Zien we je op zaterdag 8 juli in het centrum van Renkum? Breng dan ook gelijk een bezoekje aan onze sponsoren:

Slagerij Van de Bovenkamp – Herenkapsalon Corton – Staat Advies Financiële Diensten – Bongers Assurantie Adviseurs – Beautysalon Nikay – Woon- en tuinwinkel Loenen – De Oranjerie – Cafetaria ‘t Smulhoekje – Mijn hypotheekwinkel – Het Pleintje Renkum – Nol Mastbergen Fietsen – Willemsen Stage Management – Keurslagerij G. Budding – ’t Kaaswinkeltje – Chill – Vishuis Renkum – PC-Score – La Cosina – Dierenhotel Betuwse weide – Trimsalon Ede – Special K9 Services – Label 8 – Chocolaterie La Bruxel – Altijd iets moois – Schoenmakerij Brugmans – MTK Fashion – Dames & Divas – ONNO Opticiens – Maxx kappers – De Kapperij – Cafetaria de Citadel