Muziek & Show – Zaterdag 31 augustus 2024

Op zaterdag 31 augustus organiseert Excelsior Renkum de derde editie van ‘Muziek & Show’. Het gratis toegankelijke muziekevenement staat dit jaar in het teken van het 90-jarig jubileum. Gegarandeerd feest voor jong en oud in het centrum van Renkum! 

Vanaf 14.00 uur warmt dweilorkest ‘O’Tunes’ uit Otterlo, Airborne Malletband uit Oosterbeek, Excelsior Academy en Excelsior Slag het publiek op. Vervolgens start om 15.00 uur de straatparade door de Dorpsstraat die eindigt op het Europaplein, waar om 15.50 uur de taptoe start.

Deelnemende korpsen

 • Show, Marching- & Concertband Flora Band Rijnsburg
 • March & Showband Rheden
 • Showkorps O&V Nuenen
 • Drumfanfare ESKA Bemmel
 • Excelsior Renkum

Het programma

 • 15.45 uur - Excelsior Slag

  Speciaal optreden

 • 15.50 uur - Excelsior Academy

  Mini show

 • 15.55 uur - Opening door Excelsior Renkum

  ‘’Summon the heroes’’

 • 16.00 uur - Drumfanfare ESKA Bemmel

  Show ‘’Greatest hits”

 • 16.20 uur - Showkorps O&V Nuenen

  Show ‘’Police Academy’’

 • 16.40 uur - March & Showband Rheden

  Show ‘’The show must go on”

 • 17.00 uur - Excelsior Renkum

  Show “Jackpot”

 • 17.20 uur - Show, Marching- & Concertband Flora Band Rijnsburg

  Show ‘’Queen Remastered”

 • 17.40 uur - Finale

  Blijf bij mij heer – Taptoe-signaal – Het Wilhelmus

Show, Marching- & Concertband Flora Band Rijnsburg

Show, Marching- & Concertband Flora Band is deel twee van de muzikale reis binnen de Flora Band Orkesten. Opgericht op 1 augustus 1968 is de Flora Band een begrip bij organisaties en publiek in binnen- en buitenland. Flora Band mag zich tot de internationale top rekenen. Dit blijkt onder andere uit hun meer dan uitstekende prestaties op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, maar ook uit de drukke agenda (zie Agenda op deze site) van de mannen en vrouwen en het enthousiasme waarmee ze elke keer ontvangen worden.

De Flora Band bestaat uit ongeveer 40 muzikanten van 15 tot 55 jaar. Hoewel de meeste aanwas bij de Jong Flora Band vandaan komt, komen er ook een heel aantal leden elke week van ver om bij ons te kunnen spelen. De Flora Band is namelijk in hun stijl, muziekkeuze wat betreft show en mars, uniform en uitstraling de meest Engelse onder de Nederlandse show- en marchingbands. De Flora Band gaat uit van een brassband bezetting.

Meer informatie

SHOWKORPS O&V NUENEN

Showkorps O&V Nuenen is een energieke en actieve vereniging die voortdurend bezig is met creativiteit en vernieuwing en streeft daarbij naar verbetering van kwaliteit op show-technisch en muzikaal niveau. Deze voortdurende ontwikkeling resulteert in succesvolle en spectaculaire optredens. Het korps bestaat uit een boeiende percussiegroep en een gevarieerde blazerssectie en enthousiaste majorettes die onlangs de titel ‘World Champion 2nd division’ behaalde tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Meer informatie

March & Showband Rheden

March & Showband Rheden, kortweg MSR, is het seniorenkorps van de vereniging en bestaat uit enthousiaste en gedreven muzikanten tussen de 15 en 65 jaar. Het korps is van oorsprong een drum- en showfanfare en de instrumentale bezetting bestaat uit trompetten, saxofoons, euphoniums, trombones, sousafoons en slagwerk. Vanaf 2022 zal er worden opgetreden in een nieuw uniform tijdens taptoes, optochten/parades en concoursen in binnen- en buitenland. MSR komt uit in de 1e divisie, het hoogste niveau voor amateurmusici.

Meer informatie

Drumfanfare ESKA Bemmel

Drumfanfare ESKA uit Bemmel bestaat sinds 1958 en is een muziekvereniging voor jong en oud. ESKA neemt regelmatig deel aan optochten en showoptredens en organiseert tevens haar eigen taptoe: Aalbers-Taptoe Bemmel op het gazon voor Kasteel de Kinkelenburg, in combinatie met Streetparade Bemmel. In 2023 voor de 48e keer!

Zelf neemt ESKA ook deel aan optredens zoals taptoes, middagshows, streetparades, optochten, bloemencorso’s en festivals in zowel binnen- als buitenland.

De drumfanfare kent een zeer uiteenlopende bezetting en het instrumentarium is als volgt: snaredrum, bassdrum, percussie, cymbals, cornet, trompet, hoorn, euphonium, trombone, saxofoon, dwarsfluit en sousafoon.

ESKA is een actieve vereniging met veel jeugdige leden. De muziekopleiding wordt in samenwerking door professionele docenten verzorgd. Aan de hand van een beproefde opleidingsmethode worden leerlingen begeleid door persoonlijke instructie vanaf het begin tot aan het punt waarop men een diploma kan halen en meedoen met het korps. Daarbij is ook ruimte voor samenspel.

Meer informatie

Zien we je op zaterdag 31 augustus in het centrum van Renkum? Breng dan ook gelijk een bezoekje aan onze sponsoren:

Slagerij Van de Bovenkamp – Herenkapsalon Corton – Staat advies Financiële Diensten – Bongers Assurantie Adviseurs – Beautysalon Nikay – Groot Bruindrink wielerspecialist – De Oranjerie – Smulhoekje – Hoor en Zie Renkum – Pleintje Renkum – Vishuis Renkum – Nol mastbergen fietsen – Travel XL reisburo – Eetcafe Bender – Jansen Recycling & Transport Keurslager – Kaaswinkeltje- Ondernemersvereniging Renkum – Stichting Kruiwerk Renkum – IJssalon La Cousina – Zorgoutlet Renkum – Label 8 – Dames & Divas – Altijd iets moois – AK Fashion – Maxx kappers